Tip: maak jouw smartphone Boefproof!

Smartphones, tablets en laptops zijn een makkelijke prooi voor dieven. Ben jij al Boefproof?  

Is jouw smartphone Boefproof?

Smartphones, tablets en laptops zijn een makkelijke prooi voor dieven. En bij diefstal bestaat er het risico dat persoonlijke en gevoelige informatie bij een ander terecht kan komen. Een wachtwoord of Touch ID is niet genoeg. Activeer daarom ook de blokkeerfunctie. Want met één instelling kun je jouw smartphone, tablet of laptop niet meer terugzetten naar de fabrieksinstellingen, daarmee is hij dus onverkoopbaar. Ook voorkom je dat de dief bij jouw foto’s, mail en documenten kan.

Is jouw smartphone Boefproof?

Smartphone meest gebruikte apparaat thuis of op school

Uit het Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek 2017 van Alert Online blijkt dat de smartphone het meest gebruikte apparaat is, thuis en op school:

- Kinderen gebruiken thuis of op school vaak een smartphones. 88% van de kinderen tussen de 11 en 12 jaar gebruikt weleens een smartphone.

- Tablets en laptops zijn ook populaire apparaten in groep 7 en 8. Driekwart van de kinderen geeft aan thuis of op school gebruik te maken van een tablet en ongeveer zeven op de tien gebruiken een laptop (69%).

- De helft van de kinderen (53%) gebruikt thuis of op school een spelcomputer. In mindere mate worden andere computers gebruikt (40%) en smart tv's (31%). Een Chromebook (7%) wordt het minst gebruikt door de kinderen in groep 7 en 8.

Het is voor zowel volwassen als kinderen daarom tijd om smartphones, tablets en laptops Boefproof te maken! Maar hoe doe je dat? Op deze pagina zetten wij dat voor je op een rij en verwijzen wij je naar de website van Boefproof, zodat je direct in actie kunt komen.

Anti-diefstalfuncties op smartphones, tablets en laptops 

De meeste devices hebben anti-diefstal functies, die je eenvoudig kunt activeren. Maar heb je dat ook gedaan?

Hiermee kun je:

- je smartphone, tablet of laptop op afstand terug vinden;

- je gegevens van je smartphone, tablet of laptop wissen;

- je smartphone, tablet en de meeste laptops blokkeren.

Smartphone en tablet Boefproof maken 

Hoe je je smartphone of tablet Boefproof maakt, verschilt per merk of besturingssysteem. Bij de meeste toestellen gaat dat heel eenvoudig en bij zowel telefoon als tablet op dezelfde manier. Op de website van Boefproof staat het voor verschillende merken uitgelegd. Selecteer hieronder het merk van jouw smartphone of tablet en we linken je door naar de juiste pagina binnen de Boefproofwebsite:

- Alcatel

- Apple

- Blackberry

- Fairphone

- Google

- HTC

- Huawei

- LG

- Microsoft

- Motorola

- Samsung

- Sony

Heb je een ander merk smartphone? Kijk bij dan bij de veelgestelde vragen.

Laptop Boefproof maken 

Ook een Apple Mac of Windows laptop is eenvoudig Boefproof te maken. Selecteer hieronder het merk van jouw laptop en bekijk de instructies op de website van Boefproof:

- Apple Mac

- Microsoft Windows

Smartphone, tablet of laptop kwijt of gestolen 

Ben je je smartphone kwijt of is hij gestolen, vind, wis of blokkeer dan je smartphone! Heb je je smartphone eerder al Boefproof gemaakt? Op de website van Boefproof staat uitgelegd wat je dan moet doen.

Meer weten? 

Kijk voor meer informatie over Boefproof op de website van de campagne Maak het ze niet te makkelijk: www.maakhetzeniettemakkelijk.nl