Security Awareness NL presenteert 3e seminar van 2019 over Meten, Weten en Verbeteren!

Op donderdag 17 oktober is de derde seminar van het jaar over het thema 'Meten, Weten en Verbeteren'. Hiermee is de serie van drie seminars over dit thema in 2019 rond.

Security Awareness NL presenteert 3e seminar van 2019 over Meten, Weten en Verbeteren!

Op donderdag 17 oktober is de derde seminar van het jaar over het thema 'Meten, Weten en Verbeteren'. Hiermee is de serie van drie seminars over dit thema in 2019 rond. Inclusief de uitreiking Human Factor in Security Award 2019 (lees daarover hieronder meer informatie). De inschrijvingen zijn nu open en inschrijven kan via deze link.

Security Awareness NL

Security Awareness NL biedt een beroepsplatform voor inmiddels ruim 800 leden met het doel om security awareness in Nederland verder te ontwikkelen en elkaar daarbij te versterken. Kennis en ervaringen over security awareness en gedragsbeïnvloeding worden met elkaar gedeeld, online via de LinkedIn groep 'Security Awareness NL' en offline via seminars, debatavonden en ronde tafelgesprekken. Eerdere activiteiten waren bijvoorbeeld een seminar over security awareness en gaming, een debatavond met expert panel over de stand van het vakgebied en het ontwikkelen van een manifest.

Seminar 'Meten, Weten en Verbeteren'

Richard Verbrugge, werkzaam bij CISO Awareness ABN Amro, zal spreken over het koppelen van diverse systemen en het gebruiken van deze metrics voor awareness activiteiten. Rick van der Kleij, werkzaam bij TNO en de Haagse Hogeschool, zal spreken over het onderzoek naar cyber secure behaviour bij financiële instellingen.

Tijdens deze seminar is ook de Award uitreiking voor de Human Factor in Security Award 2019. Drie finalisten pitchen hun inzending voordat de uitreiking plaatsvindt.

Programma

16.30 lnloop

17:00 Opening

17.10 Richard Verbrugge, ABN Amro

17:40 Rick van der Kleij, TNO

18.10 Introductie Human Factor in Security Award

18:20 Pauze, incl. licht diner

18:50 Pitches drie finalisten

19:35 Panel discussie

20.00 Prijsuitreiking

20:10 Borrel

21:00 Einde programma

Locatie

CIRCL (Hoodkantoor ABN Amro) Gustav Mahlerlaan 1B 1082 MS Amsterdam

Wij adviseren u om met het OV te komen. Mocht u wel met de auto komen dan kunt u (betaald) parkeren bij Q-Park Mahler of Q-Park Symphony.

Uitreiking van De Human Factor in Security Award

De Human Factor in Security Award is een initiatief van Security Awareness NL. Ieder security-awarenessinitiatief mocht zich aanmelden. De jury kent punten toe van 1 tot 10 op elk van de volgende vier onderdelen:

1. Is het relevant, gelet op: de geformuleerde doelstellingen, de geformuleerde doelgroep en het eigen juryoordeel.

2. Is het innovatief.

3. Hoe is de praktische uitvoering, gelet op de duidelijkheid van de boodschap creativiteit kwalitatief niveau van de uitvoering.

4. Resultaat. Is het effect meetbaar? Is het beoogde effect behaald

De drie inzendingen die de hoogste jurybeoordeling hebben gekregen gelden als nominaties. Zij mogen hun inzending presenteren op de bijeenkomst van Security Awareness NL op 17 oktober 2019. Het publiek op 17 oktober geeft elk van de genomineerden een cijfer tussen 1 en 10. Publiekscijfer en jurycijfer tellen elk voor 50% mee in de eindscore. Winnaar is de inzending met de hoogste beoordeling. Prijsuitreiking is op 17 oktober. Daarnaast is er een aanmoedigingsprijs, op voordracht van de jury.

De jury bestaat uit: Maria Genova, Frans Hut, Erik Jan Koedijk, Miriam Kop, Geert van Oploo, Wilbert Pijnenburg, Maikel Roolvink, Dave van Stein, Rick Strijbos, Lotte Swaters, Remmert Versluis, Mark de West en Sophie van der Zee. Juryvoorzitter is Martine van de Merwe.

Bekendmaking longlist van alle inzendingen:

1 ABN Amro GreenLight

2 BeveiligMij Security Awareness Nulmeting

3 bol.com Security Fundamentals – What the hack?

4 CIP-overheid Crisisgame

5 Cybersafety4U Cybersafari in de Informatiejungle

6 De Volksbank Awareness 2.0

7 Escape room Designer B.V. Escape Room Cyber Security

8 Haagse Hogeschool In de voetsporen van de cybercrimineel

9 HackShield HackShield Future Cyber Heroes

10 Ipse de BruggenBreak-In Room

11 KPN Kids Cyber Day

12 KwadrantGroepToolkit AVG

13 MG Books Media Cyberquiz voor MKB

14 NDC mediagroep B.V. Campagne huisregels NDC

15 Privacy1 Hack the Room!

16 Securitas Het Nieuwe Beveiligen