Toolkit Alert Online voor partners

Partners kunnen gebruikmaken van gratis communicatiemateriaal, zoals het logo van Alert Online, video’s, bannermateriaal, posters, enzovoort. Deze zijn te vinden in deze toolkit.

Alert Online partners kunnen gebruikmaken van deze Alert Online toolkit. Ben je nog geen partner, klik dan hier om je aan te melden. In deze toolkit tref je verschillende materialen aan, zoals:

Het logo van Alert Online

Het Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek

Video’s: Isabel Provoost gaat op onderzoek uit

Alert Online video's:

  1. Video’s: Gemeente Lochem werd gehackt, de burgemeester en medewerkers vertellen
  2. Video’s: Ransomware slachtoffer en MKB-ondernemer Schoolderman speelt open kaart
  3. Video’s: BOVAG werd gehackt. Een video over de o.a. impact die dit had op de medewerkers

Alert Online flyers

Alert Online vakantie checklist

Alert Online placemats

Alert Online banners voor je website

Alert Online posters

Alert Online preroll en filmpjes

Alert Online infographics

Alert Online phishing pizzadoos

English material

Het logo van Alert Online

We moedigen partners van Alert Online van harte aan om het logo van Alert Online te gebruiken. Dit mag onder onderstaande voorwaarden. Een organisatie die het logo gebruikt:

  1. Onderneemt in het kader van Alert Online een activiteit om bewust online veilig gedrag te stimuleren. Dat kan zijn een (online) bijeenkomst of bijvoorbeeld een communicatie-activiteit richting werknemers, partners, klanten en/of andere stakeholders.
  2. Zorg dat deze activiteit bekend is bij het team Alert Online, te bereiken via info[@]alertonline.nl.
  3. Gebruikt het logo niet om diensten en/of producten te verkopen. Het logo is geen keurmerk en niet bedoeld voor commerciële doeleinden (als onderdeel van een marketingstrategie).
  4. Partners mogen naast het logo van Alert Online hun eigen organisatielogo gebruiken.
  5. Hieronder het logo in png- en jpg-formaat. Het eps-formaat is te vinden in de zip-file.

Het Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek

Ieder jaar wordt er door Alert Online onderzoek uitgevoerd naar cybersecurity awareness en gedrag. Download hieronder het onderzoek uit 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 en 2019.

Alert Online Cybersecurity Escape Room

Alert Online heeft in samenwerking met een partner verschillende Escape Rooms ontwikkeld, die in te huren zijn door jouw organisatie. Een Escape Room is ideaal inzetbaar om spelenderwijs medewerkers bij het thema cybersecurity te betrekken.

Er zijn 4 varianten van de Escape Room. Download de flyer voor meer informatie over en de kosten van de Escape Room van Alert Online.

Al partner en wilt u de Escape Room huren? Meld je aan!

Video’s: Isabel Provoost gaat op onderzoek uit

Isabel Provoost (bekend van The Voice of Holland) ging op onderzoek uit met Alert Online: wat moet je doen om veilig online te zijn? Deze video's zijn beschikbaar voor partners om in te zetten als communicatiemateriaal. Klik hier voor meer informatie over Isabel Provoost.

Alert Online video's

Het zal je maar gebeuren. Je hebt als organisatie verschillende voorzorgsmaatregelen genomen om je te beschermen tegen cyberaanvallen. Maar dan, op een onbewaakt moment, gebeurt het je toch: je systemen worden geïnfecteerd en je bestanden versleuteld. Alert Online is op zoek gegaan naar échte incidenten bij ondernemers, organisaties en de lokale overheid.

Door verhalen openbaar te maken, probeert Alert Online samen met haar partners de schaamte bij slachtoffers weg te halen en zo met elkaar te bespreken hoe we ons beter weerbaar kunnen maken. De video’s hieronder zijn voor partners te downloaden en mogen worden gebruikt met de bronvermelding ‘alertonline.nl/toolkit’.

1. Video’s: Gemeente Lochem werd gehackt, de burgemeester en medewerkers vertellen

Burgemeester Sebastiaan van ’t Erve: “Data zijn de levensader van ons werk als lokale overheid. Gegevens moeten bij ons veilig zijn en zonder twijfel digitaal aan ons toevertrouwd kunnen worden. Vanuit dit belang heb ik deze hack laten onderzoeken. Leren van incidenten helpt bij de weerbaarheid en verkleint de kans op herhaling. We zijn letterlijk door het oog van de naald gekropen. Informatieveiligheid en het snel organiseren van operationele inzet moet hoog op de agenda van overheid en bedrijfsleven. Ik ben alle betrokken partijen dankbaar voor hun inzet tijdens dit incident. Ik ben blij dat we erger hebben kunnen voorkomen. Onze lessen deel ik graag met anderen. De Informatiebeveiligingsdienst ondersteunt gemeenten hierbij”.

Als Alert Online partner mag je onderstaande video’s gebruiken met vermelding van de bron: alertonline.nl/toolkit

2. Video’s: Ransomware slachtoffer en MKB-ondernemer Schoolderman speelt open kaart

Ondernemer Peter Schoolderman speelt open kaart tegen Erik Jan Koedijk van het Alert Online Activatieteam. Op een onbewaakt moment gebeurt het hem: zijn systemen worden geïnfecteerd en zijn bestanden versleuteld.

Als Alert Online partner mag je onderstaande video’s gebruiken met vermelding van de bron: alertonline.nl/toolkit

3. Video’s: BOVAG werd gehackt. Een video over de o.a. impact die dit had op de medewerkers.

De BOVAG-hoofdredacteur stond met een collega op de gang te praten, toen ze erachter kwam dat er via haar e-mailadres een mail naar haar collega’s was verstuurd. Een phishingmail, zo bleek. Wat ze vervolgens vreesde werd waarheid: diverse collega’s hadden al op de link geklikt. Die link ging naar een rare website, met een plaatje van een strand erop en zo’n inlogveld. Daar hadden toch een aantal collega’s geprobeerd in te loggen. "Zelf kreeg ik vanaf dat moment geen mail meer binnen, er was een doorstuurregel op mijn mailbox gezet die naar een vaag adres ging". Zij vertelt samen met haar collega’s aan Alert Online welke impact dit had.

Als Alert Online partner mag je onderstaande video’s gebruiken met vermelding van de bron: alertonline.nl/toolkit

Alert Online flyers

Voor Alert Online zijn er flyers gemaakt die je kan uitprinten en verspreiden binnen je organisatie of op trainingen en bijeenkomsten. Op de flyers staan een aantal praktische tips en de link naar Alert Online.nl waar de Cyberskillstest gemaakt kan worden.

Alert Online vakantie checklist

Alert Online biedt een simpel stappenplan aan die je collega’s of medewerkers kunnen doorlopen om na hun vakantie weer veilig op te starten. Print de flyer uit en leg hem op het toetsenbord. De checklist is ook in het Engels beschikbaar.

Alert Online placemats

Je kan ook placemats uitprinten voor in je bedrijfskantine. Leuk om het gesprek over cybersecurity aan de lunchtafel op gang te brengen en te testen hoe alert je collega's zijn!

Alert Online banners voor je website

Gebruik deze banners in verschillende gangbare formaten voor op je website.

Alert Online posters

Er is voor Alert Online een poster gemaakt. Die kan je hieronder downloaden, uitprinten en ophangen in bijvoorbeeld de bedrijfskantine, de lift of op andere plekken waar je medewerkers of je klanten komen. Ook de posters van eerdere edities van Alert Online zijn hieronder te vinden. De posters zijn bedoeld voor het algemene publiek, medewerkers binnen je bedrijf of voor ZZP. Via de zipfiles zijn de A2, A3 en A4 formaten van de posters beschikbaar, staand of liggend.

Alert Online preroll en filmpjes

Voor Alert Online is er een korte preroll gemaakt (15 sec) die je niet alleen via video advertising kan verspreiden, maar die je ook kan gebruiken voor bijvoorbeeld het intranet. Daarnaast zijn de afgelopen jaren diverse korte voorlichtingsfilmpjes (animatie) geproduceerd met tips en trucs om alert online te zijn. Ook die kan je natuurlijk gebruiken!

  • Preroll
Kleine versie: zip en video
Grote versie: zip en video


Ben je op zoek naar een video met ondertiteling? Bekijk dan: Wees voorzichtig met openbare Wifi

Alert Online infographics

Er zijn infographics beschikbaar met tips over hoe je moet handelen als je computer gegijzeld is, als je veilig online wilt winkelen en als je een veilige website wilt maken. Alle infographics zijn beschikbaar in de formaten A2 en A3.

Alert Online phishing pizzadoos

Alert Online heeft dé phishing pizza(doos) ontwikkeld om op een laagdrempelige en leuke manier gesprekken over cyberveiligheid binnen organisaties te stimuleren! Laat een paar pizzadozen bedrukken, vul ze met pizza's en roep je collega's bijeen voor een 'cybersecurity pizzasessie'. Ga met elkaar het gesprek aan over obstakels of juist dingen die al goed gaan.

English material

Some of the material is available in English. Such as the posters, banners, and some videos as well: