KPN Guest Hacker Program

Op ons Guest Hacker Program van 28 februari zal Patrick Donegan zijn visie op Artificial Intelligence in cybersecurity met ons delen en vertellen over de veranderende rol van telco’s in het cybersecurity ecosysteem.

28 februari

KPN Guest Hacker Program

Op ons Guest Hacker Program van 28 februari zal Patrick Donegan zijn visie op Artificial Intelligence in cybersecurity met ons delen en vertellen over de veranderende rol van telco’s in het cybersecurity ecosysteem.

Het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) in cybersecurity en de veranderende rol van de telecomoperator in het cybersecurity ecosysteem

Maandelijks wordt binnen KPN een Guest Hacker Program gehouden. Hiervoor nodigt KPN Chief Information Security Office (CISO) opvallende experts uit de security industrie uit om hun verhaal te vertellen voor de KPN community en klanten van KPN. In het verleden hebben Phil Zimmermann, Martin Roesch, Mikko Hyponnen en Karsten Nohl hier gesproken. Dit programma is zowel voor medewerkers van KPN als externe gasten.

Dit Guest Hacker Program vindt plaats op 28 februari en we hebben wederom een internationale gast uitgenodigd. Patrick Donegan zal zijn visie op Artificial Intelligence in cybersecurity met ons delen en vertellen over de veranderende rol van telco’s in het cybersecurity ecosysteem.

Biografie

Patrick Donegan is Founder en Principal Analyst bij HardenStance. HardenStance is opgericht in december 2016 en biedt betrouwbaar onderzoek, analyse en inzicht in telecom- en IT-beveiliging. De focus in onderzoeken van HardenStance ligt op de intersectie tussen de telecom- en de cybersecuritysector.

Patrick heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van telecom en cybersecurity. Hij was Chief Analyst bij Heavy Reading van 2013 tot 2016. Van 2006 tot 2012 was hij daar Senior Analyst en heeft hij in zijn rol onderzoeken naar netwerkbeveiliging opgezet. Hij vervulde rollen in strategische planning over mobiele communicatie voor Motorola en Nortel (1999-2005) en maakte in zijn vroege carrière furore als tijdschriftredacteur bij The Economist en The Yankee Group.

Onderwerp

AI is niet nieuw en wordt vandaag de dag al toegepast in cybersecurity. Patrick zal de inzichten uit zijn recente onderzoek met ons delen. Zijn onderzoek betreft de adoptie van AI in huidige en toekomstige situaties, wat organisaties moeten doen om voordeel uit AI te kunnen halen, de verwachtingen van aanvallers die AI gaan gebruiken en hoe we de integriteit van AI-systemen zelf moeten beschermen.

De meeste tijd van zijn carrière heeft hij doorgebracht in de telecomsector waarin hij meegeschreven heeft aan de HardenStance “Cyber Security Innovators” papers voor KPN en Deutsche Telekom. Daarnaast heeft Patrick de cybersecuritystrategieën van andere telco’s zoals AT&T, Telefonica en Vodafone bestudeerd. Hij zal zijn verwachtingen met betrekking tot de veranderende rol van telco’s in het cybersecurity ecosysteem met ons delen.

Wil je deelnemen aan het Guest Hacker Program?

Je bent van harte welkom! Je kan je aanmelden voor het event door een e-mail te sturen naar: guesthackerprogram@kpn.com.

Praktische informatie

Datum: 28 februari 2019

Tijd: 14:00 – max. 16:00 (incl. Q&A)

Locatie: KPN, Den Haag, Maanplein 55, TP5, Serre

De voertaal is Engels.