Quantum Computing

Een kijkje in de toekomst, die al begonnen is: hoe werkt Quantum Computing en welke impact zal deze revolutionaire technologie hebben op onze samenleving en onze huidige aanpak van security? Zijn we er klaar voor? 

13 oktober 2016

Quantum Computing

Een kijkje in de toekomst, die al begonnen is: hoe werkt Quantum Computing en welke impact zal deze revolutionaire technologie hebben op onze samenleving en onze huidige aanpak van security? Zijn we er klaar voor? 

Wat als we in een mum van tijd…

De EU heeft Quantum Computing benoemd tot een top prioriteit. De verwachte impact van Quantum Computing op onze samenleving en informatie beveiliging is groot. Wat als we in een mum van tijd enorme databases kunnen doorzoeken, uit data van biljoenen sensoren real-time simulaties kunnen berekenen, versleutelingen kunnen kraken, afwijkingen in DNA kunnen detecteren of efficiënt zwaartekrachtsgolven onderzoek kunnen doen? Welke skills hebben we nodig om de spreekwoordelijke kwantumsprong in rekenkracht te maken, en welke skills hebben we nodig om de security in tijden van Quantum Computing aan te kunnen? Gerenommeerde experts leggen uit hoe Quantum Computing werkt en geven een kijkje in de keuken van de meest boeiende ontwikkelingen, uitdagingen en toepassingen. Taal: Engels.

Programma

12:30              Inloop

13:00              Opening door Jaya Baloo

13:10              Keynote 1: Harry Buhrman, Professor of Computer Science, UvA, CWI, QuSoft

13:45              Keynote 2: Rami Barends, Quantum Electronics Engineer, Google

14:10              Keynote 3: Thomas Monz, Quantum physicist, University of Innsbruck

14:30              Panel discussion with

  • Rogier Verberk, Director Semiconductor Equipment, TNO
  • Rami Barends, Quantum Electronics Engineer, Google
  • Thomas Monz, Quantum physicist, Quantum Optics and Spectroscopy, University of Innsbruck
  • Gregoire Ribordy, Quantum physicist & CEO ID Quantique
  • Harry Buhrman, Professor Computer Science, UvA

16:00              Borrel


Datum:
 donderdag, 13 oktober 2016


Locatie:
KPN Hoofdkantoor, Maanplein 55, Den Haag, TP5, Serre 

Aanmelden: meld je aan voor één of meerdere evenementen bij KPN tijdens Alert Online via alertonline@kpn.com, onder vermelding van je naam en welke sessie(s) je bij wilt wonen. Deelname is gratis. Wees er snel bij, het aantal plekken is beperkt.