Tek Tok Late Night #9: MKB Cyber Secure

Actuele onderwerpen op een onderhoudende manier bespreek maken. Dat is waar Tek Tok Late Night voor staat. Deze editie was speciaal voor ondernemers over het thema cybersecurity.

Tek Tok Late Night #9: MKB Cyber Secure

Actuele onderwerpen op een onderhoudende manier bespreek maken. Dat is waar Tek Tok Late Night voor staat. Deze editie was speciaal voor ondernemers over het thema cybersecurity.

Terug naar Talkshow en debat

Praten over actuele onderwerpen

Ondernemers zijn trots op hun bedrijf en willen dat aan iedereen laten zien. Ook online. Maar wat nu als de webwinkel wordt gehackt en klantendata op straat liggen? De verantwoordelijkheid voor cyber security ligt niet alleen bij de provider of de IT-medewerker, maar bij iedereen in een organisatie.

SIDN en Tek Tok Late Night maakten in 2015 een leuk avondje uit voor ondernemers en andere geïnteresseerden met een talkshow waar ondernemers zich leerden wapenen tegen cybercriminelen om zo hun onderhandelingspositie met leveranciers te versterken.

“Eens iets anders dan een cursus.” Chris van ’t Hof.

Het ging over de meldplicht Datalekken met Ondernemend Nederland en Autoriteit Persoonsgegevens. Over onderzoek naar veel voorkomende kwetsbaarheden bij Nederlandse websites en wat ondernemers tegen die kwetsbaarheden kunnen doen met Radically Open Security. Over de gangbare standaarden, keurmerken en certificaten met Thuiswinkel.org en Internet.nl. Gevolgd door zogenaamde security speeddates waar ondernemers hun securityvragen konden stellen aan de aanwezige securityexperts.

Bekijk hier de opnames van de Tek Tok Late Night: Deel 1 en Deel 2.

Resultaten

Zestig ondernemers namen deel aan de Tek Tok Late Night. Tijdens de avond is volop getwitterd en er zijn opnames gemaakt van alle onderdelen. Deze zijn na afloop nog eens 900 keer bekeken. Ook is een persbericht verstuurd met daarin de voornaamste resultaten van het onderzoek dat Radically Open Security in opdracht van SIDN had uitgevoerd naar de kwetsbaarheden bij Nederlandse websites. Dit bericht is door diverse media zoals Emerce en Automatiseringgids overgenomen. Bovendien stelde Radically Open Security de de passive scanning tool waarmee ze het onderzoek hadden uitgevoerd na afloop vrij beschikbaar op hun website.

Aanpak
Het format van Tek Tok Late Night leent zich bij uitstek om ingewikkelde onderwerpen op een onderhoudende manier bespreekbaar te maken. Uitgangspunt waren actuele en relevante onderwerpen voor ondernemers. De bijeenkomst is via de kanalen van SIDN en Tek Tok Late Night en via diverse externe kanalen onder de aandacht gebracht zoals KvK, Ondernemersplein, MKB servicedesk. Toch bleek het lastig om de ondernemers ook daadwerkelijk te bereiken en naar Den Haag te laten komen. Daardoor viel de opkomst op de avond zelf enigszins tegen, maar in combinatie met de spin off waren SIDN en Tek Tok Late Night toch erg tevreden over het resultaat.