Isabel Provoost

Isabel Provoost (bekend van The Voice of Holland) gaat op onderzoek uit met Alert Online: wat moet je doen om veilig online te zijn? Bekijk haar filmpjes hier!

Hoi!

Ik ben Isabel Provoost, 19 jaar en je kent me misschien van The Voice of Holland, waarbij ik in 2017 tweede werd. Tijdens de finale van The Voice kreeg ik allemaal rare meldingen op mijn telefoon dat anderen probeerden mijn wachtwoord te raden en in mijn iCloud te komen. Mijn telefoon is toen ook nog gecrasht. Supervervelend, want toen kon ik niet meer appen met mijn vrienden en familie op dat spannende moment. Maar eigenlijk ook best eng dat iemand zomaar bij je bestanden probeert te komen!

Sindsdien vraag ik me weleens af wanneer je nou eigenlijk echt veilig online bent. Ook als je bijvoorbeeld openbare wifi-netwerken gebruikt of op links klikt. En het antwoord op die vragen probeer ik met Alert Online te vinden.

Ik heb afgesproken met verschillende mensen die mij hierbij kunnen helpen en van deze ontmoetingen maak ik filmpjes. Zo kan ik hun tips ook met jou delen. Ben je benieuwd? Bekijk dan mijn filmpjes hieronder!

Liefs,

Isabel

Veilig mobiel bankieren

Is betalen via je telefoon net zo veilig als achter je computer? Die vraag stelde Isabel!

Online gedragsverandering

Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen wéét hoe je je online veilig gedraagt, maar dat ook dóét? Isabel vroeg tips!

Onveilige links

Hoe weet je of je op een linkje kan klikken? Isabel vroeg het aan Google!

Goede wachtwoorden

Wat is nou eigenlijk een goed wachtwoord? Dat wilde Isabel weleens weten!

Openbare wifinetwerken

Zijn openbare wifinetwerken veilig? Isabel zoekt het uit!