Hoe alert zijn jouw collega's online?

Blog van F-Secure

Lees verder

We zijn steeds vaker en langer online in Nederland. Op het werk, op school, thuis en onderweg. We gaan online met onze telefoon, tablet of computer en we gebruiken onze zakelijke apparaten op privé netwerken en andersom. Sterker nog, zelfs onze koelkast en waterkoker zijn tegenwoordig online. Weet jij of alle IOT-apparaten die op de bedrijfs WiFi aangesloten zijn, beveiligd zijn? Kan een hacker makkelijk binnen komen via deze apparaten en het Wi-Fi-wachtwoord achterhalen om zo het bedrijfsnetwerk binnen te komen? Het “online leven” brengt ook risico’s met zich mee. Gelukkig zijn we ons hier steeds meer bewust van. Maar weten we ook wat we kunnen doen om deze risico’s te voorkomen? Gegarandeerd voorkomen wordt erg moeilijk, maar wel kun je maatregelen nemen om je bedrijf zo goed mogelijk te beveiligen. Daarom is het goed om het bewustzijn aan te vullen met praktische tips.

Alert Online
Deze week is de campagne Alert Online van start gegaan. Misschien heb je het al op radio of televisie meegekregen. De campagne vraagt één keer per jaar, twee weken lang, aandacht voor online veiligheid. Alert Online is een gezamenlijk initiatief van overheid, bedrijfsleven en wetenschap en heeft als doel de kennis over, en de bewustwording rondom online veiligheid te vergroten. Uiteraard dragen wij deze campagne een warm hart toe.

Cyber Skills – weten, kunnen en doen
Het thema van dit jaar is Cyber Skills – weten, kunnen en doen. Onze economie en samenleving moet beschermd worden tegen online gevaren. Een zwakke cybersecurity heeft namelijk mogelijk grote financiële en maatschappelijke gevolgen. Gebruikers zijn via hun endpoints hierin de sterkste, maar ook de zwakste schakel. Want ook al zijn de technische mogelijkheden nog zo geavanceerd, cybersecurity valt of staat met de kennis en kunde van gebruikers. Maar pas op, ook hiermee zijn we er nog niet. Kennis en kunde leidt niet direct tot cybersecure gedrag. Daar is echte gedragsverandering voor nodig.

Onze artikelen over cyber skills
Uiteraard staat onze blog vol met artikelen over cyber skills. Dit zijn ons beste artikelen waarmee je jouw kennis en kunde (en die van jouw collega’s) een flinke boost kunt geven:
Tips voor veilig computergebruik binnen bedrijven
5 manieren om terug te vechten tegen ransomware
Voorkom CEO-fraude: tips voor jouw collega’s
Wat moet je doen als je gehackt bent?
5 tips om digitaal verantwoord te ondernemen
10 tips die jij jouw collega’s kunt geven om veiliger te internetten
7 tips voor draadloze beveiliging

Bron: https://nl.business.f-secure.c...

Medewerker onderschat digitale dreiging

Lees meer
Jullie kunnen allemaal de DDos krijgen!

Jullie kunnen allemaal de DDos krijgen!

Lees meer

‘Nederlanders overschatten hun kennis van risico’s digitale en online veiligheid’

Lees meer