Kick-off Alert Online met volle zaal bij KPN

Staatssecretaris Dijkhoff van het ministerie van Veiligheid en Justitie gaf maandagmiddag 3 oktober het officiële startschot voor de campagne Alert Online.

Lees verder

Met een korte anekdote over een bezoek aan de opticien illustreerde hij het belang van goede cyberskills. Hij benadrukte dat cyberdreigingen toenemen en dat cyberaanvallers en - criminelen steeds geavanceerder te werk gaan. Kennis en kunde van cyberveiligheid zijn belangrijk, maar niet genoeg: we moeten het ook gaan doen. Ook Joost Farwerck (COO KPN) ging in op het thema Cyberskills – weten, kunnen en doen! 

Doen! 
Daarmee begon ook het debat, geleid door Jaya Baloo (CISO KPN). De zaal kreeg vanuit het panel direct de vraag wie de cyberskillstest op Alertonline.nl al gedaan had. Een geanimeerd debat volgde, waarbij 
Roger van Boxtel (NS), Pim van der Feltz (Google), Patricia Zorko (NCTV), Rene de Vries ((Rijks-)Havenmeester/Port CRO) en Jan van de Wouw (Royal IHC/CIO Platform Nederland) spraken over de status van de Nederlandse weerbaarheid, het vertrouwen in digitale ontwikkelingen,  en wat je als bedrijf zelf kunt doen.

Een onderwerp dat - terecht - veel aandacht kreeg is het belang van goed opleiden: wordt er wel voldoende aandacht aan opleiden besteed? En hoe kunnen we docenten helpen cyberskills te vergaren om aan kinderen over te kunnen dragen?

foto-panel-website.png#asset:1186

Marjolijn Bonthuis van het campagneteam Alert Online sloot de kick-off af met de oproep ‘Cybersecure Yourself’ en doe de Cyberskillstest op alertonline.nl. 

Tweede partnerbijeenkomst Alert Online

Lees meer

Online partnerbijeenkomst 9 juli

Lees meer

Maken cybercriminelen bij jou kans?

Lees meer