Oktober Cyber Security Month

In Europa start op 1 oktober de Cyber security month.

STOP.THINK.CONNECT.

Ook in Nederland draait het in oktober om het vergroten van cybersecurity bewustzijn onder Nederlanders en hen tot veilig online gedrag aan te zetten, via de jaarlijkse campagne van Alert Online - van 3 tot en met 14 oktober - met als thema cyberskills. De boodschap luidt: cybersecurity is een groeiend probleem. Kom in actie om jezelf tegen online gevaren te beschermen. Thema's als ransomware die je computer gijzelt, backups, wachtwoorden en social media staan centraal. Informatie over de campagne is te vinden www.alertonline.nl.

In de weken daarna draait het om coderen, want één ding is inmiddels duidelijk: het belang van programmeren staat in Nederland op de kaart! Het onderwijs, ouders én kinderen zijn de afgelopen paar jaar met talloze activiteiten enthousiast gemaakt voor de wereld van computercode. Maar: we zijn er nog niet. Want hoe pak je leren programmeren thuis, op school en daarbuiten het beste aan? Dat is waar de Nederlandse Codeweek, dit jaar van 15 t/m 23 oktober, om draait.

De maand oktober wordt afgesloten met twee campagnes die gericht zijn op de vlucht die mobiel genomen heeft. Smartphones, tablets en laptops zijn een makkelijke prooi voor dieven. Daarom wijst de Boefproof campagne hoe je je devices tegen diefstal kunt beschermen. http://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/boefproof. Van 24 tot en met 28 oktober wordt aangehaakt bij het laatste thema van de cyber security month: mobile malware. Op www.veiliginternetten.nl is meer informatie te vinden over de thema's: apps, mobile ransomware, phishing / SMiShing, Wifi en in samenwerking met veiligbankieren.nl over malware bij mobiel bankieren. 

Medewerker onderschat digitale dreiging

Lees meer
Jullie kunnen allemaal de DDos krijgen!

Jullie kunnen allemaal de DDos krijgen!

Lees meer

‘Nederlanders overschatten hun kennis van risico’s digitale en online veiligheid’

Lees meer