Cyber Security Week 2017

Nieuws

De top van de Nederlandse cyberspecialisten van overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen was maandagochtend 25 september bijeen op de campus van veiligheidscluster The Hague Security Delta (HSD) voor de officiële opening van de tweede editie van de Cyber Security Week.

De boodschap was luid en duidelijk: met een economische schade van 10 miljard door cybercrime in het afgelopen jaar, is cyber security één van de meest urgente vraagstukken van deze tijd. Onze digitale weerbaarheid behoort hoog op ieders agenda en hiervoor moet voldoende cyber security- en IT-talent worden opgeleid.

Cyber Security Week

De Cyber Security Week vindt plaats van 25 t/m 29 september op 17 verschillende locaties in Den Haag en bestaat uit 80 evenementen waarin honderden experts op het gebied van internetveiligheid en cybercrime afkomstig uit overheid, bedrijfsleven en wetenschap hun kennis delen, de laatste ontwikkelingen bespreken en nieuwe innovatieve ideeën pitchen. Samen gaan ze op zoek naar innovatieve oplossingen voor één van de grootste uitdagingen in onze moderne, digitale wereld: hoe verzekeren we ons van een veilige cybertoekomst? Belangrijke onderdelen van de Cyber Security Week zijn de Europol-INTERPOL cybercrime conferentie en de finale van de EC-Council hacking competitie Global CyberLympics.

De Cyber Security Week is een initiatief van The Hague Security Delta de gemeente Den Haag, InnovationQuarter, The Conference The Hague en accountants- en adviesbureau Deloitte en wordt georganiseerd in samenwerking met 80 partners.

Meer informatie over de Cyber Security Week is te vinden op www.cybersecurityweek.nl.