Cyber Security Week: Highlights

Nieuws

Deze week vindt de Cyber Security Week plaats: 80 evenementen, honderden experts op het gebied van internetveiligheid en cybercrime, op 17 verschillende locaties in Den Haag. Samen gaan ze op zoek naar innovatieve oplossingen voor één van de grootste uitdagingen in onze moderne, digitale wereld: hoe verzekeren we ons van een veilige cybertoekomst?

Een overzicht van enkele highlights uit het programma:

- Tijdens de opening van de Cyber Security Week op maandag 25 september maakte adviesbureau Deloitte de resultaten bekend van het nieuwe 'Cyber Value at Risk'-rapport.

- Meer dan 35 (internationale) investeerders waren dinsdag 26 september aanwezig bij het Pitching for Capital @ Fintech Vortex  evenement in de Fokker Terminal. Veelbelovende innovatieve start-ups op het gebied van fintech of (cyber) security kregen de kans om te pitchen voor mogelijke beleggers.

- De beste hackers van de wereld streden woensdag 27 september tijdens de finale van de Global CyberLympics  tegen elkaar. Het Nederlandse Team Hack.ERS ging er met de hoofdprijs vandoor.

- In New Babylon vindt op donderdag 28 september het NRC Live event plaats met als onderwerp: Cyber Security, het menselijk brein als slagveld. Volg het event op Twitter via #nrclive.

- Vrijdag 29 september organiseert het CCV in samenwerking met MKB-Nederland, Platform Veilig Ondernemen (PVO), de gemeente Den Haag en het Openbaar Ministerie een Cybersecurity Awareness Event voor MKB ondernemers. Tijdens het evenement worden directe bedreigingen van cybercriminaliteit voor MKB-ondernemers in beeld gebracht door ethical hacker Stan Hegt. Daarnaast wordt aandacht besteedt aan preventie en oplossingen wanneer ondernemers worden geconfronteerd met cybercriminaliteit.

De Cyber Security Week duurt tot en met vrijdag 29 september. Bekijk alle activiteiten op www.cybersecurityweek.nl.