Oktober 2017: Europese maand van de cyberbeveiliging

Nieuws:

Tijdens de Europese maand van de cyberbeveiliging zullen in heel Europa meer dan 300 activiteiten plaatsvinden om de online veiligheid te bevorderen. De campagne van 2017 is gericht op cyberbeveiliging op het werk, governance, privacy- en gegevensbescherming, cyberbeveiliging thuis en cyberbeveiligingsvaardigheden.

De Europese maand van de cyberbeveiliging (ECSM) loopt de hele maand oktober in heel Europa. Elke week staat een ander thema voorop:

1e week – 2-6 oktober: cyberbeveiliging op het werk 

2e week – 9-13 oktober: governance, privacy- en gegevensbescherming 

3e week – 16-20 oktober: cyberbeveiliging thuis 

4e week – 23-27 oktober: cyberbeveiligingsvaardigheden

Op de website van de ECSM hebben gebruikers toegang tot tips en advies in 23 talen, voorlichtingsmateriaal en nog veel meer. Ze kunnen ook hun kennis testen door mee te doen aan de geactualiseerde online quiz over cyberbeveiliging in 23 talen.

De Europese maand van de cyberbeveiliging wordt georganiseerd door het Agentschap van de Europese Unie voor netwerk- en informatiebeveiliging (Enisa), de Europese Commissie en meer dan driehonderd partners uit heel Europa (lokale overheden, regeringen, universiteiten, denktanks, ngo’s, beroepsverenigingen). Sinds vorig jaar werkt het Enisa ook samen met Europol, het Europees Centrum voor de bestrijding van cybercriminaliteit (EC3), de Estse autoriteit voor informatiesystemen, CERT Estland en de Technische Universiteit van Tallinn om het bewustzijn en de voorlichting over cyberbeveiliging te bevorderen.

Volg de campagne op Twitter @CyberSecMonth #CyberSecMonth, #OctoberNIS.