Bekijk de video: hoe de escape room bewustwording vergoot

Een kijkje in de cybersecurity escape room

Een laboratorium met witte jassen aan een kapstok, een bureau met verschillende reageerbuisjes en de periodieke tafel, een whiteboard én een computer staan in een kamer. “Jullie tijd gaat nú in,” zegt de spelleider en de adrenaline begint te gieren door je lichaam.

Welkom in de cybersecurity escape room van Alert Online. Deze is speciaal ontworpen om middels gamification mensen bewust te maken van de veiligheid van hun online gedrag. In een escape room ga je op in het spel, waarin onder tijdsdruk en door de spanning je authentieke gedrag blootgelegd wordt.

Dat ervaarde ook Isabel Provoost, die zich als Cybersecurity Held voor Alert Online inzet en recentelijk de escape room heeft getest. Na het verlaten van de escape room onderschrijft ze dat je in ‘the heat of the moment’ toch minder alert online bent dan je verwacht.

De escape room kan door partners van Alert Online ingezet worden om hun organisatie en medewerkers spelenderwijs meer bewust te maken van cybersecurity. Ben jij benieuwd hoe de escape room er precies uitziet? Bekijk dan nu dit filmpje van Isabel, waarin een tipje van de sluier wordt opgelicht.