Nieuwe video Isabel Provoost over veilig online bankieren

Tips voor bankieren via je telefoon

Een rekening betalen via je bank-app: lekker handig en snel! Echter, nog niet iedereen gebruikt mobiel bankieren, want ... is dat eigenlijk wel veilig? Kan je niet beter ‘gewoon’ achter je laptop rekeningen betalen? En wat kan je doen om het mobiel bankieren nóg veiliger te maken? In de nieuwe video van Isabel Provoost gaat ze op bezoek bij Kim Gunnink, expert op het gebied van cyberveiligheid. Kim geeft antwoord op vragen als ‘Is betalen via je telefoon even veilig als via je computer?’ en ‘Hoe herken je valse betaalverzoekjes?’

Kim: “De vraag of betalen via je telefoon wel veilig is horen we vaker. Het korte antwoord op die vraag alvast, is dat bankieren via de app net zo veilig is als bankieren via het web, dus via je laptop. Wel zijn er een paar punten waar je op moet letten bij mobiel bankieren.” In de video geeft Kim handige tips als het gaat om online bankieren via je telefoon.

De video over online bankieren is de vijfde in de reeks voor Alert Online. In deze reeks gaat Isabel Provoost op zoek naar antwoorden op diverse vraagstukken, die haar interesseren op basis van haar persoonlijke ervaring. Al haar video’s zijn te bekijken op www.alertonline.nl/isabelprovoost.

Eén van de tips van Kim is dat je altijd je besturingssysteem en je bank-app up to date moet houden. Een tip waar Isabel direct iets mee kan.

Wil jij weten wat je nog meer kunt doen om je eigen cybersecurity te vergroten? Bekijk de hele video!