Nieuwe video Isabel Provoost pakt online gedrag aan

Isabel in gesprek met een gedragswetenschapper

Je wachtwoorden veranderen, niet gebruik maken van een openbaar wifi-netwerk en niet zomaar op linkjes klikken: we weten wel hoe je je online veilig gedraagt, maar waarom doen we het dan vaak toch niet? In de nieuwste video van Cybersecurity held Isabel Provoost stelt zij deze vraag aan gedragswetenschapper Reint Jan Renes, die verbonden is aan de Hogeschool van Utrecht en de Wageningen Universiteit.

Reint Jan: “Het is een heel interessant gedragsvraagstuk. Het is iets wat we heel belangrijk vinden. We willen echt niet dat iemand onze passwords kent of onze identiteit steelt, maar we handelen er niet naar.” In deze korte video schetst Reint Jan wat ons tegenhoudt om hiernaar te handelen. Daarnaast geeft hij concrete tips om je eigen gedrag te veranderen. Bekijk de video hieronder.

De video over online gedrag van Isabel is de vierde in een reeks voor Alert Online. In deze reeks gaat zij op zoek naar antwoorden op diverse vraagstukken, die haar interesseren op basis van haar persoonlijke ervaring. Al haar video’s zijn te bekijken op www.alertonline.nl/isabelprovoost.

Alert Online raadt iedereen aan de video’s te bekijken en te delen met vrienden, familie én collega’s om de bewustwording over cybersecurity in Nederland te vergroten.

Maar: “Laat als werkgever zien dat je het ook echt serieus neemt en niet alleen maar wat erover communiceert, maar ook van alles onderneemt. Kom echt in actie. Maak mensen alert, registreer, monitor en ondersteun,” zo vult Reint Jan aan.

Wil jij op jouw werk als Cybersecurity held in actie komen om het online gedrag te verbeteren? Kijk dan op www.alertonline.nl/partners hoe je mee kan doen.