Partner Alert Online lanceert Nationale Phishing Test

Het vergroten van phishing awareness

Onze partner, BeOne Development, onderschrijft de resultaten van het Nationaal Cyberbewustzijns onderzoek van Alert Online en maakt zich zorgen over een specifiek probleem: phishing. De poging om – veelal via e-mail – persoonlijke informatie te stelen of zelfs geld te eisen is een doorn in het oog van het bedrijf, wat daarom actie onderneemt.

De Nationale Phishing Test is ontwikkeld en gratis te gebruiken voor organisaties met meer dan 50 werknemers. De organisatie krijgt een simulatie en gedurende deze simulatie ontvangen medewerkers phishing e-mails. Op deze manier wordt getest hoe vatbaar de werknemer is voor phishing. Na afloop van de simulatie krijgen alle deelnemers een rapportage waarbij ze de uitslag van de test kunnen vergelijken met sectorgenoten. De resultaten zijn uiteraard statistisch en niet herleidbaar naar individuele personen of organisaties. Op deze manier wordt de awareness omtrent het onderwerp én de weerbaarheid vergroot.

“Het aantal phishingaanvallen blijft toenemen en bovendien worden ze steeds geavanceerder. Het is belangrijk dat mensen hun persoonlijke gegevens zo goed mogelijk afschermen omdat cybercriminelen vaak persoonlijke gegevens gebruiken om een phishingaanval uit te voeren,” aldus Wilbert Pijnenburg, Commercieel Directeur bij BeOne Development. “Als partner van Alert Online zien wij het als onze maatschappelijke plicht om onze kennis te delen. De Nationale Phishing Test maakt het mogelijk om mensen op een toegankelijke manier voor te bereiden en handvaten te bieden bij een eventuele phishingaanval.”

Geïnteresseerden die willen deelnemen aan De Nationale Phishing Test kunnen zich aanmelden via de website.

Heb jij ook een activiteit om cyberawareness te vergoten? Meld deze dan aan bij ons via onderstaande knop!