Een verslag van de netwerkbijeenkomst op 3 juli

‘Samen met onze partners maken we Nederland meer cyber secure’

Alert Online organiseerde op dinsdagmiddag 3 juli bij Betaalvereniging Nederland in Amsterdam een bijeenkomst voor al haar partners. Het doel van deze bijeenkomsten is om van elkaar te leren en te netwerken om zo Nederland meer cyber secure te maken. Alert Online organiseert per jaar meerdere bijeenkomsten voor partners.

Michel van Leeuwen, Afdelingshoofd Cybersecurity bij Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), trapte de bijeenkomst af. Hij sprak de ambitie uit om samen met de partners Nederland cyber secure te maken. Ook gaf hij een korte update over de European Cyber Security Month in oktober van dit jaar.

Veilig betalingsverkeer

Miriam Osten, Hoofd Communicatie bij Betaalvereniging Nederland, deelde de belangrijkste lessen die Betaalvereniging Nederland heeft getrokken uit de verschillende communicatiecampagnes om de Nederlanders te informeren hoe ze veilig aan het betalingsverkeer kunnen deelnemen.

Interviews met partners

Het grootste deel van de bijeenkomst kwam voor rekening van Erik Jan Koedijk, lid van het Activatie Team van Alert Online en voorzitter van de Raad van Advies. Hij interviewde een viertal Alert Online partners namelijk Karin van der Wekke (communicatie adviseur KPN CISO), Rob Wassink (Information Security Professional NN Group), Axel Eissens (Adviseur Informatiebeveiliging Kennisnet) en Arianne Hulshof (Adviseur Informatiebeveiliging en Gegevensbescherming NVZ).

Deze partners zetten uiteen hoe ze hun organisaties met de inzet van verschillende manieren meer cyber secure maken. Wil jij ook meer bewustwording creëren bij je personeel als het om cyberveiligheid gaat? Kijk dan eens naar de toolkit van Alert Online waaruit je veel verschillende communicatiemiddelen en filmpjes kunt downloaden. Of laat je inspireren door de activiteiten van andere partners.

Partner worden van Alert Online?

Ter afsluiting wisselden de partners handige tips en adviezen uit over hoe ze hun organisaties en klanten meer cyber secure kunnen maken. Natuurlijk werden er nieuwe contacten gelegd tussen de deelnemers van de netwerkborrel van Alert Online. Nieuwsgierig naar meer inhoud van de presentaties en de interviews van deze netwerkbijeenkomst? Houd dan de website in de gaten! Wij kijken terug op een waardevolle bijeenkomst! Wist je dat ook jouw organisatie lid kan worden van Alert Online?