Alert Online partners: kom naar de netwerkbijeenkomst op 2 juli

Alert Online organiseert ieder jaar een netwerkbijeenkomst voor partners. Wie het legio aan digitale dreigingen voor wilt zijn, dient bij te blijven. Kennisoverdracht is daarbij van essentieel belang. Dit jaar staat de vraag: 'is meten ook weten?' centraal.

Alert Online partners: kom naar de netwerkbijeenkomst op 2 juli

Voorlichting Alert Online

Kennis over cybercrime is meer dan welkom. Veel organisaties zijn nog altijd van mening dat een cyberaanval hen niet zal overkomen, ondanks dat in 2018 onder meer bij ruim de helft (52 procent) van de kleine bedrijven cybercriminelen geprobeerd hebben geld of gegevens buit te maken, zo blijkt uit het Nationale Cybersecuritybewustzijn onderzoek. Alert Online organiseert ieder jaar een netwerkbijeenkomst voor partners om hen te inspireren en meer te vertellen over het thema van het jaar. ‘Is meten ook weten?’, luidt de vraag die bij Alert Online in 2019 centraal staat.

Bijzondere netwerkbijeenkomst

Alert Online organiseert deze bijeenkomst op 2 juli bij booking.com in Amsterdam. De aankomende editie is extra bijzonder aangezien twee organisaties die eerder slachtoffer waren van cybercrime, bereid zijn openheid van zaken te bieden. Een essentieel onderdeel, omdat de transparantie binnen cybercrime niet groot is. Juist het begrip schaamte zorgt dat er nog te weinig ervaringsverhalen naar buiten komen van organisaties die getroffen zijn door een ‘hack’.


‘Is meten ook weten?’

Chris Karelse, oprichter van Security Awareness NL en werkzaam als Senior Advisor Crime Prevention bij ABN AMRO, gaat tijdens de bijeenkomst in op het belang van samenwerken en transparantie. Ook praten ervaringsdeskundigen en partners met elkaar via een paneldiscussie onder leiding van Erik Jan Koedijk (voorzitter Raad van Advies Alert Online). Hoe kijken Belle Webster (Port of Amsterdam), Peter Schoolderman (gehackte MKB-ondernemer) en Chris Karelse (Security Awareness NL & ABN AMRO) tegen het onderwerp aan?

Het programma ziet er als volgt uit:

- 17.00 - 17.30 uur: Inloop en opening

- 17.30 - 17.40 uur: Welkomstwoord: Thomas Cordes, Alert Online Activatieteam en Eliza Levitton, Booking.com

- 17.40 - 17.55 uur: Update Alert Online: Willemijn Albers, Alert Online Activatieteam

- 17.55 - 18.15 uur: Maak elkaar weerbaar en deel: Chris Karelse – Founder Security Awareness NL & Senior Advisor Crime Prevention bij ABN AM

- 18.15 - 18.20 uur: Openheid van zaken: slachtoffers cybercrime vertellen

- 18.20 - 18.55 uur: Paneldiscussie met Chris Karelse, Belle Webster (Port of Amsterdam) en Peter Schoolderman (MKB-ondernemer)

- 18.55 - 19.45 uur: Netwerken en borrelen


Geïnteresseerd?

Lijkt de netwerkbijeenkomst je interessant? Aanmelden is mogelijk als jouw organisatie partner is van Alert Online. Partner zijn is kosteloos. Weet je niet of jouw organisatie partner is? Vraag het na bij Alert Online. Dit evenement wil je namelijk niet missen!

Info

- Wat? Netwerkbijeenkomst voor en door partners van Alert Online

- Wanneer? Op dinsdag 2 juli van 17.00 - 19.00 uur met aansluitend ruim de tijd om te netwerken

- Waar? Booking.com, Herengracht 597, 1017 CE Amsterdam

Meld je aan voor de partnerbijeenkomst door te mailen naar AlertOnline[@]omnicomprgroup.com

Alert Online

Alert Online is in 2012 gestart op initiatief van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Het heeft de afgelopen jaren zijn best gedaan om de relevantie van cybercrime onder de aandacht te brengen en bedrijven te waarschuwen voor cybercriminelen. Ieder jaar vindt in oktober onder meer de cybersecuritymaand plaats, waar Alert Online en haar partners meerdere activiteiten organiseren op het gebied van cybersecurity-bewustwording. In de rest van het jaar laat Alert Online eveneens van zich horen met diverse activiteiten.