OMNICOMPRGROUP ONTVANGT MET ALERT ONLINE CAMPAGNE ‘Best use of Gamification’ excellence certificate van Sabre Awards

Alert Online kreeg op 22 mei 2019 het leuke nieuws dat Alert Online 2018 de EMEA Sabre awards onderscheiding ‘Best use of Gamification certificate of excellence’ heeft ontvangen. Voor het activatieteam de bevestiging op de goede weg te zijn!

OMNICOMPRGROUP ONTVANGT MET ALERT ONLINE CAMPAGNE ‘Best use of Gamification’ excellence certificate van Sabre Awards

Het activatieteam van OmnicomPrgroup is trots dat zij vanaf begin 2017 tot eind 2019 het initiatief Alert Online mogen vormgeven voor de NCTV (Ministerie van Justitie en Veiligheid). Een campagne die mede wordt gefinancierd door het Fonds voor interne veiligheid van de Europese Unie.

Met veel enthousiasme en inhoudelijke ervaring op het gebied van cybersecurity en PR/Communicatie bedenkt het team concepten en middelen die door partners gebruikt kunnen worden. Binnen deze concepten spelen basisprincipes als positiviteit, correctheid, eenvoud en inspiratie een grote rol. Want zeg nu zelf: dit moeten we toch samen oppakken!

De afgelopen jaren werkten veel partners mee aan het organiseren van veel leuke en vooral zinvolle activiteiten gebruik makende van de verschillende materialen en ideeën die het activatieteam beschikbaar stelde. Binnen de communicatiestrategie is het, zeker wanneer het om cybersecurity gedragsverandering gaat, zinvol om gamification elementen toe te voegen. Gamification zou je kunnen omschrijven als het speelser maken van leren. Het doel is om spelenderwijs gedrag te veranderen, de doelgroep te betrekken bij het onderwerp en zo kennis over te dragen op het gebied van cybersecurity.

Alert Online zet hier onder andere de cybersecurity escaperoom voor in. In 2018 stond deze op vele locaties waaronder in de Statenpassage in Den Haag. Om de start van de Cybersecurity Maand in oktober 2018 te markeren, sloten voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib en plaatsvervangend NCTV Patricia Zorko parlementariërs Martin Wörsdörfer (VVD) en Kees Verhoeven (D66) op in de Cyber Security Escape Room van Alert Online. Patricia Zorko: “De aanwezigheid van deze escaperoom in het huis van onze democratie geeft aan dat meer bewustzijn voor cybersecurity van groot belang is voor de digitale veiligheid van Nederland.”

Thomas Cordes en Erik Jan Koedijk van het activatieteam van Alert Online hebben de campagne Alert Online namens het team ingezonden voor de EMEA Sabre awards en kregen op 22 mei 2019 het leuke nieuws dat Alert Online 2018 de onderscheiding ‘Best use of Gamification certificate of excellence’ heeft ontvangen. Voor het activatieteam de bevestiging op de goede weg te zijn!