Toolkit Alert Online voor partners

Partners kunnen gebruikmaken van gratis communicatiemateriaal, zoals het logo van Alert Online, video’s, bannermateriaal, posters, enzovoort. Deze zijn te vinden in deze toolkit.

Wil je ook gebruik maken van de Alert Online Escape Room, video's, het onderzoek of ander promotiemateriaal, maar is jouw organisatie nog geen partner? Klik hier om je aan te melden.

Logo Alert Online

We moedigen partners van Alert Online van harte aan om het logo van Alert Online te gebruiken. Dit mag onder onderstaande voorwaarden. Een organisatie die het logo gebruikt:

- Onderneemt in het kader van Alert Online een activiteit om bewust online veilig gedrag te stimuleren. Dat kan zijn een (fysieke) bijeenkomst of bijvoorbeeld een communicatie-activiteit richting werknemers, partners, klanten en/of andere stakeholders.

- Zorg dat deze activiteit bekend is bij en goedgekeurd is door de projectorganisatie van Alert Online, te bereiken via alertonline[@]omnicomprgroup.com.

- Gebruikt het logo niet om diensten en / of producten te verkopen. Het logo is geen keurmerk en niet bedoeld voor commerciële doeleinden (als onderdeel van een marketingstrategie).

- Partners mogen naast het logo van Alert Online hun eigen organisatielogo gebruiken.

Hieronder het logo in png- en jpg-formaat. Het eps-formaat is te vinden in de zip-file.

Cybersecurity Escape Room

Zijn jullie Cybersecurity Helden en redden jullie Nederland van een ramp?

Alert Online heeft in samenwerking met een partner verschillende Escape Rooms ontwikkelt, die in te huren zijn door jouw organisatie. Een Escape Room is ideaal inzetbaar om spelenderwijs medewerkers bij het thema cybersecurity te betrekken.

Er zijn 4 varianten van de Escape Room en deze zijn in ieder geval tot en met oktober 2019 te huren. Download de flyer voor meer informatie over en de kosten van de Cybersecurity Escape Room van Alert Online.

Al partner en wilt u de Escape Room huren? Meld je aan!

Video's van casussen mkb-ondernemer Peter Schoolderman en brancheorganisatie BOVAG

Het zal je maar gebeuren. Je hebt als ondernemer verschillende voorzorgsmaatregelen genomen om je bedrijf veilig te houden tegen cyberaanvallen. Maar dan, op een onbewaakt moment, gebeurt het je toch: je systemen worden geïnfecteerd en je bestanden versleuteld. Het overkwam mkb-ondernemer Peter Schoolderman. Door zijn verhaal openbaar te maken, probeert hij de schaamte van ransomware-slachtoffers weg te nemen. Je vindt zijn complete verhaal hier, de video uit het artikel is op deze pagina te downloaden.

Cybercrime kan op allerlei manieren plaatsvinden. Een veelvoorkomende vorm is het verzenden van phishingmails: een techniek waar criminelen vaak gebruik van maken. Zo’n mail trof BOVAG-hoofdredacteur Elvira Spoelstra. ‘Het eerste wat in mijn hoofd opkwam was: wat gebeurt mij nu? Heb ik iets verstuurd? Of iets fout gedaan?’. Lees haar hele verhaal hier, de video uit het artikel is op deze pagina te downloaden.

Video's van Isabel Provoost voor Alert Online

Isabel Provoost (bekend van The Voice of Holland) ging op onderzoek uit met Alert Online: wat moet je doen om veilig online te zijn? Deze video's zijn beschikbaar voor partners om in te zetten als communicatiemateriaal. Kijk op: www.alertonline.nl/isabelprovoost.

Flyers

Voor Alert Online zijn flyers gemaakt die je kan uitprinten en verspreiden binnen je organisatie of op trainingen en bijeenkomsten. Op de flyers staan een aantal praktische tips en de link naar Alert Online.nl waar de Cyberskillstest gemaakt kan worden.

Vakantie checklist

Alert Online biedt een simpel stappenplan aan die je collega’s of medewerkers kunnen doorlopen om na hun vakantie weer veilig op te starten. Print de flyer uit en leg hem op het toetsenbord. De checklist is ook in het Engels beschikbaar.

Placemats

Je kan ook placemats uitprinten voor in je bedrijfskantine. Leuk om het gesprek over cybersecurity aan de lunchtafel op gang te brengen en te testen hoe alert je collega's zijn!

Banners voor je website

Gebruik deze banners in verschillende gangbare formaten voor op je website.

Posters

Er is voor Alert Online een poster gemaakt. Die kan je hieronder downloaden, uitprinten en ophangen in bijvoorbeeld de bedrijfskantine, de lift of op andere plekken waar je medewerkers of je klanten komen. Ook de posters van eerdere edities van Alert Online zijn hieronder te vinden. De posters zijn bedoeld voor het algemene publiek, medewerkers binnen je bedrijf of voor ZZP. Via de zipfiles zijn A2 en A3 formaat van de posters beschikbaar, staand of liggend.

Preroll en filmpjes

Voor Alert Online is een korte preroll gemaakt (15 sec) die niet alleen via video advertising wordt verspreid, maar die je ook kan gebruiken voor bijvoorbeeld intranet. Daarnaast zijn de afgelopen jaren diverse korte voorlichtingsfilmpjes (animatie) geproduceerd met tips en trics om alert online te zijn. Ook die kan je natuurlijk gebruiken!

  • Preroll
Kleine versie: zip en video
Grote versie: zip en video


Ben je op zoek naar een video met ondertiteling? Kijk dan: Wees voorzichtig met openbare Wifi

Onderzoek

Ieder jaar wordt door Alert Online onderzoek uitgevoerd naar cybersecurity awareness en gedrag. Download hieronder het onderzoek uit 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018.

Infographics

Er zijn infographics beschikbaar met tips over hoe je moet handelen als je computer gegijzeld is, als je veilig online wilt winkelen en als je een veilige website wilt maken. Alle infographics zijn beschikbaar in het formaat A2 en A3.

Radiospot

Via de radio wees Alert Online Nederland in 2015 ook op het belang van digitale veiligheid. In een speciale spot wordt aandacht besteed aan het fenomeen cryptoware.

English material

Some of the material is available in English. Such as the posters and banners. And the videos as well: