Toolkit Alert Online voor partners

Partners kunnen gebruikmaken van gratis communicatiemateriaal, zoals het logo van Alert Online, video’s, bannermateriaal, posters, enzovoort. Deze zijn te vinden in deze toolkit.

Alert Online Escape Room

Zijn jullie Cybersecurity Helden en redden jullie Nederland van een ramp?

Deze Alert Online escape room is voor partners beschikbaar om te huren. De escape room kan gespeeld worden met 3-6 personen. De spelers komen verschillende aspecten van cybersecurity tegen, zoals beveiligde netwerken, versleutelde wachtwoorden, kwaadaardige virussen en counter hacking. Bij het uitvoeren van de analoge en digitale opdrachten komt het team voor veilige en onveilige keuzes te staan. Real life situaties dus! Het idee is dat de deelnemers actief aan de slag gaan met cybersecurity en zo ook in de praktijk veiligere keuzes leren maken.

Download de flyer voor meer informatie over de Alert Online Escape Room.

Flyers

Voor Alert Online zijn flyers gemaakt die je kan uitprinten en verspreiden binnen je organisatie of op trainingen en bijeenkomsten. Op de flyers staan een aantal praktische tips en de link naar Alert Online.nl waar de Cyberskillstest gemaakt kan worden.

Placemats

Je kan ook placemats uitprinten voor in je bedrijfskantine. Leuk om het gesprek over cybersecurity aan de lunchtafel op gang te brengen en te testen hoe alert je collega's zijn!

Banners voor je website

Gebruik deze banners in verschillende gangbare formaten voor op je website.

Posters

Er is voor Alert Online een poster gemaakt. Die kan je hieronder downloaden, uitprinten en ophangen in bijvoorbeeld de bedrijfskantine, de lift of op andere plekken waar je medewerkers of je klanten komen. Ook de posters van eerdere edities van Alert Online zijn hieronder te vinden. De posters zijn bedoeld voor het algemene publiek, medewerkers binnen je bedrijf of voor ZZP. Via de zipfiles zijn A2 en A3 formaat van de posters beschikbaar, staand of liggend.

Preroll en filmpjes

Voor Alert Online is een korte preroll gemaakt (15 sec) die niet alleen via video advertising wordt verspreid, maar die je ook kan gebruiken voor bijvoorbeeld intranet. Daarnaast zijn de afgelopen jaren diverse korte voorlichtingsfilmpjes (animatie) geproduceerd met tips en trics om alert online te zijn. Ook die kan je natuurlijk gebruiken!

  • Preroll
Kleine versie: zip en video
Grote versie: zip en video


Ben je op zoek naar een video met ondertiteling? Kijk dan: Wees voorzichtig met openbare Wifi

Onderzoek

Ieder jaar wordt door Alert Online onderzoek uitgevoerd naar cybersecurity awareness en gedrag. Download hieronder het onderzoek uit 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 en 2017.

Logo Alert Online

Het logo van Alert Online mag alleen tijdens of voorafgaande aan de campagneperiode gebruikt onder onderstaande voorwaarden. 

Een organisatie die het logo gebruikt:

- Onderneemt tijdens Alert Online een activiteit om bewust online veilig gedrag te stimuleren. Dat kan zijn een (fysieke) bijeenkomst of bijvoorbeeld een communicatie-activiteit richting werknemers, partners, klanten en/of andere stakeholders.

- Zorg dat deze activiteit bekend is bij en goedgekeurd is door de projectorganisatie van Alert Online, te bereiken via alertonline[@]omnicomprgroup.com.

- Gebruikt het logo niet om diensten en / of producten te verkopen. Het logo is geen keurmerk en niet bedoeld voor commerciële doeleinden (als onderdeel van een marketingstrategie).

Hieronder het logo in png- en jpg-formaat. Het eps-formaat is te vinden in de zip-file.

Infographics

Er zijn infographics beschikbaar met tips over hoe je moet handelen als je computer gegijzeld is, als je veilig online wilt winkelen en als je een veilige website wilt maken. Alle infographics zijn beschikbaar in het formaat A2 en A3.

Radiospot

Via de radio wees Alert Online Nederland in 2015 ook op het belang van digitale veiligheid. In een speciale spot wordt aandacht besteed aan het fenomeen cryptoware.

English material

Some of the material is available in English. Such as the posters and banners. And the videos as well: